Lymfeklieren

Met nano-MRI zijn 1.5 mm lymflieruitzaaiingen zichtbaar

Met nano-MRI kan men lymfklier uitzaaiingen vanaf 1,5 millimeter aantonen. Geen enkele andere techniek kan dat nu. Bovendien gebruiken sommige andere technieken ook straling, maar nano-MRI heeft dat niet nodig. Het zeer nauwkeurig kunnen zien van kleine uitzaaiingen in lymfeklieren is heel belangrijk voor het kiezen van de juiste behandeling. De patiënt kan dan de beste behandeling op maat krijgen en behandelingen vermijden die niet genezen en bijwerkingen hebben. Hierdoor worden ook veel kosten voor de samenleving bespaard. Nano-MRI kan een van de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van het opsporen van kanker.

Stel je voor dat nano-MRI wordt gebruikt in plaats van CT of gewone MRI om uitzaaiingen in lymfeklieren te zien. Dat opent de weg naar meer gerichte en betere behandelingen. Bijvoorbeeld, als iemand zou weten van zijn uitzaaiing in de lymfeklier, dan zou hij met die kennis kunnen kiezen voor gerichte beeldgestuurde bestraling van de afwijkende lymfeklieren. Nauwkeurig kunnen zien hoe ver de kanker zich heeft verspreid, leidt tot betere behandelingsstrategieën en resultaten.


Een recente onafhankelijke meta-analyse laat zien dat nano-MRI bij patiënten met prostaatkanker een zeer hoge gevoeligheid van 88% en een nauwkeurigheid van 93% heeft.


Uit een andere meta-analyse, gepubliceerd in Lancet Oncology, bleek dat nano-MRI voor ook andere kankersoorten een soortgelijke hoge gevoeligheid (88%) en specificiteit (96%) heeft. De algemene gewogen oppervlakte onder de curve was 0,96. Zonder nano-contrast vertoonde de MRI een lagere gevoeligheid (63%) en iets lagere specificiteit (93%). Meta-regressieanalyse bevestigde het significante effect van het nano-contrast op de diagnostische precisie van MRI.Samenvattend:

Nano-MRI MRI levert zowel structurele (anatomische) als functionele, celspecifieke moleculaire informatie en is daarom zowel erg gevoelig als erg specifiek bij het opsporen van lymfeklier uitzaaiingen bij verschillende tumoren. Het biedt daardoor een hogere diagnostische precisie dan MRI zonder het nano-ijzer contrastmiddel.

HOE NAUWKEURIG ZIJN LYMFKLIERUITZAAIINGEN TE ZIEN OP NANO-MRI?

Uitspraken

WAT PATIENTEN ZEGGEN OVER DIT CONTRAST

Als ik geen nano-MRI had gehad, zou mijn arts niet hebben kunnen bepalen hoe lang de behandeling moest worden voortgezet."


"Dankzij de nano-MRI scan heb ik na 13 jaar een uitstekende kans op een definitieve genezing."


"Als het niet om nano-MRI ging en het vermogen om knooppunten voor bestraling te lokaliseren, zou ik nu waarschijnlijk al aan chemotherapie zijn begonnen."

WAT ARTSEN ZEGGEN OVER DIT CONTRAST

"Een medische revolutie."

 

"Een briljante toevoeging aan het arsenaal waarmee we de vloek van kanker bestrijden."